Monday, January 12, 2009

Bumi Gaza Kini Semakin KritikalNak berlawan tidak mampu, nak berundur sesak-sesak, nak lari malu-malu. Itulah peribahasa yang menggambarkan keadaan di bumi Gaza hari ini. Mungkin negara Arab sebelumnya merasakan `air sentiasa pasang` namun mereka silap. Inilah bencana yang menghentam bumi Gaza saat ini, apabila sifat ketidakbernanian negara Mesir, Syria, Lubnan dan Jordan kepada Amerika Syarikat tidak dibasmi. Maka hancurlah lagi Gaza di waktu ini. Mengapakah 4 negara ini disebut, kerana mereka inilah jiran yang `membutakan mata dan hati` yang tidak mempunyai perasaan `wajibnya` bersatu begitu juga Fatah di saat saudara Islamnya dihentam dengan bom bertalu-talu.

Malah sepertinya,jeritan kanak-kanak tidak mempunyai nilai kemanusiaan lagi kerana disambut dengan kemautan, tiada siapa yang peduli. Tangisan demi tangisan dibaluti dengan ketakutan, tiada siapa yang merasainya. Sejak 27 Disember yang lalu sehingga ke hari ini saja, sebanyak 1000 nyawa umat Islam yang terkorban, disertai dengan kanak-kanak yang tidak berdosa. Inilah sumbangan yang diberikan oleh Negara Mesir kepada saudara seagamanya dengan menyekat bantuan perubatan,makanan dan keperluan yang untuk diberikan kepada saudaranya di Gaza. Mereka telah menyekat bantuan yang amat diperlukan oleh umat Islam di Gaza, demi memikat yahudi agar tidak di apa-apakan Negaranya. Begitu juga negara Lubnan mereka telah merelakan pelancaran bom Israel dari kawasannya ke semenanjung Gaza.

Selain itu, terdapat beberapa buah negara dunia Islam hari ini mengharapkan `Barrack Obama` agar melakukan perubahan supaya serangan Israel ke atas Gaza itu dihentikan secepat mungkin. Umum tahu, mengharapkan kepada yang tidak boleh diharap adalah satu kerugian besar dari segi masa, tenaga dan wang. Kenyataan ini adalah berasas kerana `Obama` itu sendiri pergi ke Israel meminta restu agar dicalonkannya sebagai `Presiden Amerika Syarikat`. Sesungguhnya yahudi tetap yahudi, kerana mereka ini tidak akan pernah meredhai kita(Islam) selagi kita tidak mengikuti agama mereka firman Allah (Maksudnya):” Orang Yahudi dan Nasrani tidak akan rela kecuali apabila engkau mengikuti perjalanan mereka.” (Al-Baqarah: 120). Bermulanya pemerintahan mereka (Israel) pada 1948 tahun sehingga ke hari ini, mereka telah mengorbankan sebanyak 230,000 nyawa umat Islam. Itulah hasil keringat selama 60 tahun mereka memerintah begitu banyak nyawa umat Islam yang mereka `cabut` seakan-akan mereka ini pula yang menjadi `malaikat maut` yang menghitung waktu, hari, bulan dan tahun bagi mengambil nyawa umat Islam.


Mungkin ungkapan Ariel Sharon kini menjadi realiti. Katanya: “Saya berharap agar dapat menghalau penduduk Palestin dan Tebing Barat ke Jordan”(New York Times, 17 Mei 1982). Realiti hari ini adalah sebaliknya, mereka bukan menghalau, akan tetapi pembunuhan secara beramai-ramai pula yang mereka laksanakan. Inilah sifat prebet syaitan yang bercita-cita menjadi Ketua Iblis dan Syaitan. Sifat ini sedang diaplikasikan oleh Ehud Olmert dalam meraih undian agar dicalonkan sebagai Perdana Menteri. Saya katakan ini adalah benar, kerana secara hakikatnya inilah sifat yang diwarisi oleh golongan Yahudi, bahkan ia nyata terbukti, lihat sahaja tragedi pada 16 September 1982 kem Sabra dan Shatila yang menjadi khemah pelarian rakyat Palestin di Lubnan di gempur saja oleh Rejim Zionis itu. Dengan menggunakan Isu ingin menghapuskan pejuang PLO, dajjal itu bukan sahaja membunuh pejuang bahkan rakyat palestin yang tidak bersalah itu juga pun dihancurkanya. Akibat kejadian itu seramai 3,000 maut di khemah pelarian itu. Setelah kejadian itu, Ariel Sharon dengan lantasnya ditabalkan sebagai Perdana Menteri. Inilah yang Ehud Olmert inginkan. Disebabkan kerusi yang diidamkannya itu, habis semua umat Islam di Palestin dilanyaknya.


Dengan kata lain, yahudi ini memang terkenal dengan sifat mazmumah, kerana jika tidak di New Zealand nama yahudi ini tidak akan dilabel dengan `penipu dan pembohong lagi mencuri`di media massa kerana mereka telah menipu para pembeli yang ingin membeli kereta, kenyataan ini dipetik dari media massa New Zealand, terutamanya di laman Internet atau e-mail. Tambahan pula, jika si pembeli itu muslim, habis kereta yang dijualnya itu dirosakkan dahulu agar dapat bergerak hanya dalam 10 Kilometer saja dengan berhargakan 10 kali ganda dari harga asalnya.

Pemboikotan Produk Amerika

Umum tahu, Isu pemboikotan Produk Amerika ini sudah lama dikempenkan, cumanya barangkali masyarakat dunia Islam hari ini lalai dan leka akan tuntutan tersebut. Dengan kata lain, mungkin sehingga ke hari ini umat Islam masih lagi bergantung kepada produk Amerika dari segi barang keperluan, perubatan mahupun kosmetik. Mungkin juga sehingga ke hari ini masih lagi ada yang melihat berita kekejaman Israel ke atas penduduk di Palestin sambil menikmati minuman nestle. Mungkin juga ada yang terlepas pandang bahawa selama ini dia menyumbang kepada Amerika dengan membeli produk keluarannya, bahkan bila di tanya mengapa beli produk ini, lantasnya menjawab produk ini `ada brand`. Justeru, hanya disebabkan `brand` lah umat Islam di Palestin dihentam dan dilanyak dengan begitu rancak hasil dari sumbangan yang kita berikan secara tidak sedar.


Bagaimanakah sumbangan ini berlaku? Inilah yang dikatakan beli kerana luarannya tanpa melihat isi dalamnya. Penyaluran dana itu berlaku ketika kita `umat Islam` tengah rancak membeli belah produk Amerika, persoalannya, apakah tidak pernah umat Islam kita hari ini mempersoalkan ke manakah setiap ringgit pembelian kita itu disalurkan? Secara tidak sedar kita juga adalah penyumbang segala jenayah dan kematian ke atas penduduk di Palestin. Setiap pembelian produk Amerika itulah sumbangan peluru dan bom yang kita sedekahkan kepada saudara kita di Palestin. Mereka umat Islam di Palestin merayu-rayu agar diberi bantuan, tetapi kita sebaliknya, peluru dan bom pula yang kita sumbangkan kepada mereka sehingga tidak kenal mayat mereka kita bomkan. Sanggupkah kita menanggung segala dosa ini di depan Allah? Semestinya tidak sanggup! Dengan itu, kini pemboikotan terhadap produk Amerika sudahpun jatuh kepada hukum wajib. Bahkan kita wajib memboikot setiap barangan Amerika. Jika seseorang itu tidak melaksanakan pemboikotan ini maka jatuhlah hukum haram ke atas setiap pembelian barangan Amerika yang dibelinya. Jika diseru berjihad ke Gaza, tiada siapa yang sanggup kerana mempunyai alasan yang tersendiri. Oleh itu, ini satu-satunya senjata kita dalam memperjuangkan hak kita sebagai kuasa membeli yang tertinggi di dunia. Malah tragedi di Belanda mengenai filem fitna itu pernah satu syarikat susu bukan Islam jatuh bankrap akibat kekurangan pembeli kerana difahamkan pembeli yang tertinggi sekali adalah umat Islam. Oleh yang demikian, ini jelas sekali menunjukkan bahawa kita umat Islam adalah kuasa membeli.

Jika kita tidak menggunakan peluang dan ruang yang sedia ada ini. Bererti kita juga adalah sebahagian pengkhianat terhadap Islam sendiri. Kita dituntut agar bersatu dalam kesusahan tanpa mengira kaum asalkan Islam itu agamanya. Bahkan terdapat satu hadis daripada Baginda Rasulullah s.a.w : ‘’ Bandingan seorang mukmin dengan mukmin yang lain bagaikan satu bangunan. Saling kuat-menguatkan antara satu sama lain.’’ ( Riwayat al-Bukhari, jil : 1, no. 182 dan Muslim : 4, no. 1999). Seterusnya marilah sama-sama kita berjihad ke jalan Allah dengan memboikot segala produk Amerika. Dengan kaedah itu saja, kita mampu rencatkan kewangan dan ekonomi Amerika yang sekaligus membantutkan penyaluran dana untuk peralatan persenjataan kepada Israel yakni laknatullah. Allahuakhbar!!!


Senarai Barangan Yahudi

No comments: